Laatste update 16:06
22

Vrouw die middelvinger opstak naar autocolonne Trump ontslagen

Een foto die vorige week viraal ging van een fietsende vrouw die haar middelvinger opstak naar de autocolonne van de Amerikaanse president Trump, heeft de vrouw haar baan gekost. Dat meldt Huffington Post. De foto werd gemaakt door een fotograaf in dienst van het Witte Huis, op een van de vele tripjes van en naar de golfbaan van Trump in Sterling, Virginia.

Juli Briskman werd ontslagen door werkgever Akima LLC, een dienstverlener die veel voor de overheid werkt, omdat ze de foto als haar profielfoto had gebruikt op Twitter en Facebook. Volgens het bedrijf viel dat onder schunnig of obsceen social media gebruik en was het daarom tegen de huisregels.

Volgens Briskman was de middelvinger een spontane reactie:

Hij reed voorbij en mijn bloed begon te koken. Ik dacht: DACA-kinderen en studenten worden het land uitgezet. Hij heeft advertenties voor de open inschrijvingen van Obamacare ingetrokken. Nog maar een derde van Puerto Rico heeft stroom. En hij hangt weer op die verdomde golfbaan.

Briskman, die geen verwijzingen naar haar werkgever heeft op haar sociale media-accounts, zegt het ontslag frustrerend te vinden omdat een mannelijke collega onlangs nog iemand uitschold voor “a fucking Libtard asshole” op Facebook met een afbeelding van Akima LLC als zijn bannerfoto, maar volgens dezelfde regels wel zijn baan mocht houden.

Foto: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (22)