2

Vrouw praat overvaller misdaad uit het hoofd

Amerikaan berooft winkel 'om huur te kunnen betalen'

Het lijkt een scene die geplukt is uit een film van Frank Capra, de regisseur die in de crisisjaren van de 20e eeuw liet zien hoe het harde kapitalisme de menselijke waardigheid aantastte. Maar het zijn opnames gemaakt op 23 juli gemaakt door een beveiligingscamera in Florida.


Een man loopt een winkel binnen, vraagt wat informatie en maakt een vriendelijk praatje. Dan ineens (op 0:45) ontpopt hij zich tot overvaller.

“Ik haat het dat ik dit moet doen,” zegt de overvaller als hij een wapen toont aan de winkelierster. “Wees niet bang.”

“Ik ben niet bang,” antwoordt de vrouw en begint een opmerkelijk gesprek met de overvaller. Ze vertelt dat ze christen is. “Ik ook,” antwoordt de overvaller en zegt dat hij zich doodschaamt dit te doen maar dat hij 300 dollar nodig heeft om te voorkomen dat hij uit zijn huis wordt gezet.

“Zoek een baan,” suggereert de vrouw. “Ik heb een baan,” antwoordt hij.

“Ik weet niet wat je omstandigheden zijn maar we hebben het nu allemaal moeilijk,” legt de vrouw met bewonderenswaardige kalmte uit.

Uiteindelijk excuseert de overvaller zich, verklaart dat het een nepwapen is en loopt zonder buit de winkel uit.

Het verhaal over de berouwvolle overvaller werd wereldnieuws en overgoten met een sausje van christelijke barmhartigheid. Helaas duurde de inkeer van de overvaller niet lang. Twee uur later beroofde hij een schoenenwinkel. Bij het verlaten van die winkel zei hij ‘God bless you’.

Twee dagen daarna arresteerde de politie de man, hij bleek een bekende.

via Miami Herald

Geef een reactie

Laatste reacties (2)