11

Vrouw van Amerikaanse vicepresident aan het werk op homofobe school

Karen Pence, vrouw van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, is deze week aan een nieuwe baan begonnen op een school waar zowel kinderen van homoseksuele ouders worden geweigerd. Ook neemt de school geen homoseksuele medewerkers aan. Dat blijkt uit een contract dat de school aan ouders aanbiedt voor de kinderen er worden ingeschreven en een leidraad voor sollicitanten, die online zijn verschenen.

In het contract staat ook dat de school gelooft dat ‘het huweleijk man en vrouw verbindt’ en dat ‘een vrouw wordt opgedragen zich te onderwerpen aan haar man zoals de kerk zich onderwerpt aan Christus’. Behalve LHBTQI’ers worden ook kinderen uitgesloten van ongetrouwde ouders of ouders met een buitenechtelijke relatie. Ook het kijken naar porno is reden om kinderen of medewerkers van de school te verwijderen.

Pence is deze week begonnen als kunstdocent. Ze zal tot mei tweemaal per week lesgeven op de school. In het verleden, toen Mike Pence nog congreslid was, werkte Karen Pence er al eens twaalf jaar. Dochter Charlotte was een leerling op de school. In een reactie laat een woordvoerder van Karen Pence slechts weten dat het ‘absurd’ is dat de geloofsovertuiging van de school nu onder vuur ligt. Dat Karen Pence een dergelijke werkgever heeft werkt mag geen verrassing heten, echtgenoot Mike is zelf een notoire en fervente homohater en voorstander van therapie om homoseksuelen te ‘bekeren’ tot hetero.

Bron: Huffington Post / cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (11)