47

Vrouw weggepest uit Duindorp door racistische buren

De Surinaams-Nederlandse vrouw die herhaaldelijk racistisch bejegend werd door haar buren in Duindorp heeft de strijd opgegeven en is vertrokken uit Duindorp. Het AD schrijft in een interview met Marina:

Ze was zó blij met haar benedenwoning met een tuintje. ,,Ik had er voor gebeden”, zegt Marina, belijdend christen. Vanaf de eerste dag dat ze haar ramen had gezeemd na de verhuizing gingen er eieren tegenaan. ,,Ik rende naar buiten. Hou hier mee op!” Maar daarna volgden zakken met ijsblokken. Nog later ingegooide ruiten. Tot het laatste keiharde geweld in april waarbij haar auto en ruiten met een hakbijl zijn vernield. ,,Een volwassen man die met een hakbijl op mijn ramen afkwam.”

De daders werden nooit aangepakt door de politie:

Er is nooit iemand aangehouden voor de vernielingen. ,,De politie jaagt ze weg voor mijn deur en zeggen dan ‘Zo, dan kan je weer rustig slapen’. Ik heb de politie hoog zitten, maar niet voor wat betreft Duindorp. Ze doen niets. Of ze mogen niets. Ik wil daarover niet oordelen. Maar er gebeurt hier veel meer dan naar buiten komt, omdat slachtoffers hun mond houden uit angst. Ik heb nooit mijn mond gehouden, maar ik voel me niet meer veilig. Ik wil rust. Van andere slachtoffers heb ik gehoord dat de buurtbewoners net zolang blijven pesten totdat je weg bent.”

Pogingen om het uit te praten, bijvoorbeeld met behulp van een mediator liepen op niets uit, aangezien Marina de enige was die kwam opdagen.

Cc-foto: jana christy

Geef een reactie

Laatste reacties (47)