Laatste update 17 november 2017, 00:07
11

Vrouwelijke concertgangers zijn het zat: handjes in de lucht of handen thuis

Veel vrouwen die weleens een concert bezoeken kunnen ervan van meepraten. Je staat met een groep mensen te genieten van de muziek, maar ineens is er dan die ongevraagde hand, of die man die ineens tegen je aan komt rijden. De 23-jarige Jenny Janssens uit Tilburg is ‘de lange lijst momenten’ waarop ze seksueel werd geïntimideerd bij concerten en festivals spuugzat, daarom vormt ze samen met vier andere vrouwen een actiegroep:

“Want op dit moment kun je er bij voorbaat al vanuit gaan dat je wordt lastiggevallen als je op stap gaat.”

Niet alleen bezoekers van concerten valt het op dat vrouwelijke muziekliefhebbers regelmatig worden lastiggevallen, ook artiesten voelen zich in toenemende mate geroepen om in te grijpen. Sam Carter, de zanger van de Britse band Architects, onderbrak afgelopen zomer nog zijn optreden op Lowlands toen hij zag hoe een man in het publiek een vrouw die crowdsurfte bij haar borst greep. Ook de Pakistaanse popster Atif Aslam zag zich eerder dit jaar genoodzaakt een optreden stil te leggen toen hij zag dat een meisje in het publiek door meerdere mannen werd aangerand.

Woensdagavond trok de Amerikaanse rapper Drake eveneens ten strijde tegen een aanrander in zijn publiek. Hij stopte de muziek en sprak de man vermanend toe: “Als je nu niet ophoudt dan kom ik naar je toe en I will fuck you up!”

Cc-foto: Laurence Dion

Geef een reactie

Laatste reacties (11)