Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen als seksslaven en babymachines in The Handmaid's Tale

  •  
03-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
373 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-05-03 om 19.16.58
In het boek The Handmaid’s Tale worden vrouwen in een totalitaire christelijke dictatuur gereduceerd tot seksslaven en babymachines. Het beklemmende boek van Margaret Atwood, waarin seksistische uitwassen zijn uitvergroot tot een nachtmerrieachtig toekomstbeeld, werd recent verfilmd tot een televisieserie door de streamingdienst Hulu. De eerste drie afleveringen die nu beschikbaar zijn, zijn vrijwel unaniem lovend ontvangen. Ook het boek zelf, wat door sommigen wordt beschreven als de feministische 1984, maakt opnieuw een opmars in Amerika.
Meredith Greer, redacteur bij Joop en columniste voor o.a. HP/De Tijd, en Clara van de Wiel, journaliste van het NRC gingen in gesprek bij De Nieuws BV over het boek en de recent verschenen serie. Want wat maakt dit verhaal nu ineens weer zo populair? Zijn er vergelijkingen te maken tussen elementen van het boek en onze huidige maatschappij? Bekijk het hieronder:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.