Laatste update 18:21
63

Vrouwen doen veel meer voor het klimaat dan mannen

Vrouwen zijn tot veel grotere veranderingen in hun persoonlijke leven overgegaan om het klimaat te redden dan mannen. Dat blijkt uit een internationale enquête, uitgevoerd in opdracht van Women’s Forum. 10.000 personen in de G20-landen werden ondervraagd over tal van zaken, waaronder het klimaat. In elk van de landen werden 500 mensen geïnterviewd.

Vrouwen trachten veel meer dan mannen de uitstoot van CO2 op persoonlijk vlak te verminderen door hergebruik, lokaal kopen, minder vlees te eten en waterverbruik terug te dringen. Ze zijn daarin ook veel gemotiveerder omdat ze begaan zijn met het lot van de planeet en toekomstige generaties.

Opvallend genoeg zijn de beleidsmakers die maatregelen nemen, of eerlijker gezegd dat nalaten, op het gebied van de klimaatcrisis in overgrote meerderheid juist man. In Duitsland is 79 procent van de bedoelde beleidsmakers man, in Italië 78 procent en in Frankrijk 71 procent. Om maar een paar landen te noemen.

Women’s Forum wil dat veranderen en pleit voor een zogeheten #SheCovery van de pandemie waarbij de genderongelijkheid drastisch wordt aangepakt. Vrouwen blijken ook meer dan mannen te hebben geleden onder de gevolgen van de coronacrisis. Moeders merkten dat de werkdruk toenam. Opvallend is ook dat bijna 80 procent van de vrouwen na de pandemie bang is voor de toekomst.

Women’s Forum, officieel Women’s Forum for the Economy & Society geheten, is een in Parijs gevestigde organisatie, en werd in 2005 opgericht door onder meer invloedrijke Franse feministische zakenvrouwen. Deze week houdt Women’s Forum een call to action congres in Milaan.

cc-foto: Eric Parker

Geef een reactie

Laatste reacties (63)