Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen in boerka moeten in Australisch parlement achter glas

  •  
02-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
boerka300_02.jpg
Update: Premier vraagt verbod te heroverwegen .. Mensenrechtenactivisten vinden het een discriminerende maatregel
Vrouwen in Australië die zich gehuld in een boerka naar het federale parlement begeven, zullen aldaar worden afgezonderd in een door glas afgesloten ruimte. Het parlement heeft hiervoor nieuwe regels aangenomen.
De maatregel is ingesteld om de veiligheid van de aanwezigen te bevorderen maar zonder ophef bleef het invoeren hiervan niet. Het zou namelijk een discriminerende uitwerking hebben op de aanwezigen.
Departement van Parlementaire Diensten:
Personen met gezichtsbedekking die de galerijen betreden van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, moeten plaatsnemen in de afgesloten galerijen.
De ruimtes zullen niet speciaal voor deze groep Australische vrouwen worden gecreëerd want ze deden al dienst voor bezoekende schoolklassen. Mensenrechtencommissaris Tim Wilson vindt het onverdedigbaar dat mensen in religieuze kledij naar een aparte plek worden geleid in het federale parlement, wanneer zij al een veiligheidscontrole hebben gehad.
Update vrijdag 14:20
De Australische premier vraagt het parlement het besluit te heroverwegen : “In openbare ruimtes van het parlementsgebouw moeten mensen kunnen dragen wat ze willen.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.