79

Vrouwen in boerka moeten in Australisch parlement achter glas

Update: Premier vraagt verbod te heroverwegen .. Mensenrechtenactivisten vinden het een discriminerende maatregel

Vrouwen in Australië die zich gehuld in een boerka naar het federale parlement begeven, zullen aldaar worden afgezonderd in een door glas afgesloten ruimte. Het parlement heeft hiervoor nieuwe regels aangenomen.


De maatregel is ingesteld om de veiligheid van de aanwezigen te bevorderen maar zonder ophef bleef het invoeren hiervan niet. Het zou namelijk een discriminerende uitwerking hebben op de aanwezigen.

Departement van Parlementaire Diensten:

Personen met gezichtsbedekking die de galerijen betreden van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, moeten plaatsnemen in de afgesloten galerijen.

De ruimtes zullen niet speciaal voor deze groep Australische vrouwen worden gecreëerd want ze deden al dienst voor bezoekende schoolklassen. Mensenrechtencommissaris Tim Wilson vindt het onverdedigbaar dat mensen in religieuze kledij naar een aparte plek worden geleid in het federale parlement, wanneer zij al een veiligheidscontrole hebben gehad.

ABC News: Burka-clad visitors to Parliament House to be made to sit in glass-enclosed galleries

Update vrijdag 14:20

De Australische premier vraagt het parlement het besluit te heroverwegen: “In openbare ruimtes van het parlementsgebouw moeten mensen kunnen dragen wat ze willen.”

CC-Foto: Wiki Steve Evans from India and USA 

Geef een reactie

Laatste reacties (79)