Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen lijden ook thuis kou door mannelijke 'thermostaat-dictators'

  •  
16-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
530 keer bekeken
  •  
31180200305_d09d046af8_k

© cc-foto: EE Image Database https://flic.kr/p/PvhFfr

Veel vrouwen in gezinnen lijden kou omdat de kamertemperatuur wordt afgesteld naar de wensen van de – volwassen – mannelijke huisgenoten, lees vaders, oftewel de zogeheten ‘thermostaat dictators’. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek naar de zogeheten thermostaat-oorlogen. Vrouwen delven daarin veelal het onderspit. “Het leidt tot een voorkeurstemperatuur die gebaseerd is op geslacht met als resultaat dat de huiselijke temperatuur niet voldoet aan de vrouwelijke voorkeuren,” aldus een van de onderzoekers die de temperatuurdiscussies in 112 huishoudens analyseerden.
Vrouwen houden van warmere omgevingen en zijn daar productiever in terwijl mannen juist de voorkeur geven aan koelte. In 2015 werd al vastgesteld dat de temperatuur in de meeste kantoren wordt vastgesteld naar de biologische wensen van een 40-jarige man met een lichaamsgewicht van 70 kilogram, schrijft Arwa Mahdawi in haar wekelijkse rubriek over seksisme.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.