10

&… Vrouwen meppende Griekse politicus: Ik ben erin geluisd

Cruijff blijft positief: Leren van fouten ... Ook St. Eustatius is gemengde status beu ... Duitsers aan het werk in Westerbork ... Warmterecords sneuvelen in VS ... 'Homopropaganda' verboden in Rusland ... Kort geding tegen Telegraaf om tv-gids ... Lady Gaga krijgt paal op haar hoofd

Meer nieuws van vandaag


Ilias Kasidiaris, de politicus van de extreemrechtse Griekse partij Gouden Dageraad die vorige week donderdag in een talkshow een vrouwelijke collega van een andere partij in het gezicht sloeg, heeft zondag eindelijk een verklaring afgelegd over zijn gedrag (zie video). Hij is erin geluisd, zei hij op de Griekse staatstelevisie. Zijn opponenten wisten dat hij, zoals iedere rechtgeaarde Griek, in woede zou ontsteken als hij werd beledigd. Logisch, en dus hebben ze de omstandigheden gecreëerd om een extreme reactie te ontlokken. Ze wilden zo het publiek angst aanjagen, aldus Kasidiaris….

Cruijff blijft positief: Leren van fouten, maar Oranje heeft nú alle steun nodig – Johan Cruijff weigert in zijn column vandaag het Nederlands elftal met de grond gelijk te maken. “Het is niet anders, maar ook na de 1-0 tegen Denemarken moeten we positief blijven’, schrijft de legendarische nummer 14 in De Telegraaf. “Juist nu heeft hebben ze alle steun nodig.” (Trouw)

Ook St. Eustatius is gemengde status beu – Na Bonaire is ook het voormalige Antilliaanse eiland Sint Eustatius (Statia) zijn status van ‘openbaar lichaam’ beu. Er wordt al gesproken over onafhankelijkheid. Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) bezoekt Statia woensdag. (Volkskrant)

Lichaam Nederlander vermiste helikopter Peru geborgen – Reddingswerkers hebben alle lichamen van de veertien inzittenden van de gecrashte helikopter in Peru geborgen. Onder hen is een Nederlander. De lichamen worden naar een mortuarium in Cuzco gebracht. (NRC)

Duitse werklozen aan het werk in Westerbork – Werklozen uit de Duitse regio Leer gaan in herinneringscentrum Kamp Westerbork aan het werk om 102.000 stenen te renoveren. De renovatieklus is een gezamenlijk project van de Oost-Groningse gemeente Oldambt en Leer. (Parool)

In VS sneuvelen de warmterecords – In de Verenigde Staten sneuvelt het ene warmterecord na het andere. Zo is het record voor de warmste maart en de warmste lente al voor de bijl gegaan. Volgens het nationale klimaatagentschap NOAA beleven de VS (zonder Hawaï en Alaska) hun warmste lente sinds de metingen in 1895 begonnen zijn. De vorige warmste lente, die van 1910, was gemiddeld 1,1 graad Celsius kouder. (De Wereld Morgen)

‘Homoseksuele propaganda’ verboden in Rusland – Onder de noemer “Mars van de brandende harten” verzamelden zondag 3 juni in Moskou tientallen holebi’s om te protesteren tegen het homofobe klimaat in het land. De naam van de optocht is een reactie op uitspraken van de adjunct-directeur van de VGTRK, de Russische Radio- en Televisieomroep. De man, Dmitri Kiseljov, zei onlangs in zijn talkshow op het Eerste Kanaal, dat homoseksuelen geen bloed of sperma zouden mogen geven, en dat in geval van een ongeluk hun hart verbrand zou moeten worden zodat ze niet zouden kunnen “verder leven in een ander lichaam”. (De Wereld Morgen)

Seksueel gedrag pinguïns te walgelijk voor publicatie – Homofilie, masturbatie en necrofilie: wetenschapper George Murray Levick wist begin vorige eeuw niet wat hij zag tijdens zijn observaties van pinguïns op Antarctica. De man bestudeerde het paargedrag van de vogels, maar was zo gedegouteerd dat hij zijn verslag nooit publiceerde. Curator Douglas Russell van het Natuurhistorisch Museum in Londen heeft het vier pagina’s lange document nu ontdekt en vrijgegeven. (De Morgen)

Radicaal-linkse Mélenchon zwaar geklopt door Le Pen – De leider van radicaal-links in Frankrijk, Jean-Luc Mélenchon, heeft vandaag in de eerste ronde van de parlementsverkiezingen gefaald in zijn opzet om Marine Le Pen van het Front National te verslaan in haar eigen Hénin-Beaumont in het noorden van het land. Meer nog, Mélenchon eindigde pas derde en moet dus passen voor de tweede ronde. (De Morgen)

Maiswortels maken geluid – Onderzoekers van de Universiteit van Bristol ontdekten dat maïswortels geluiden voortbrengen. Ze reageren ook als diezelfde klanken op hen afgevuurd worden, schrijft The Sunday Times. Volgens de wetenschappers wordt er vanuit de wortels van de maïsplant een soort geklik geproduceerd. Dat geluid kan het menselijk gehoor niet waarnemen, maar wordt opgevangen door lasers. (AD)

 “De Apple TV zal de wijze waarop we naar al onze schermen kijken definitief en radicaal wijzigen” – Maandag wordt, naar verwachting, onthuld hoe het concept van Apple TV er uit zal zien, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen. Apple wil dat op het TV scherm via iCloud alles samenkomt wat we willen. TV, video’s, maar ook onze foto’s, email, spellen. De TV gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe operating systeem van Apple, IOS 6. (Forbes/Welingelichte Kringen)

LG en Samsung plannen gamen zonder console – Elektronicareuzen Samsung en LG hebben concrete plannen om games te gaan aanbieden op krachtige internet-tv’s. Ze stelden de plannen voor op de gamebeurs E3 in Los Angeles.
De techniek waarbij games op bestelling naar je thuis worden gestreamd, heet ‘cloud gaming’. De spellen draaien op de servers van Gaikai en Onlive, die nu al onlinegames aanbieden en samenwerkingsakkoorden hebben gesloten met respectievelijk Samsung en LG. Het grote voordeel is dat je de games eerst kan uittesten voor je ze koopt. (HLN)

Kort geding tegen Telegraag om tv-gids – Maandag dient in Amsterdam het kort geding dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland en SBS Broadcasting tegen De Telegraaf hebben aangespannen. De drie omroepverenigingen willen dat de krant stopt met het wekelijks uitgeven van een tv-gids met programmagegevens. Daar is De Telegraaf op 2 juni 2012 mee begonnen. (RTL)

Nederlanders mijden spitsstrook – De spitsstrook zou moeten zorgen voor minder files. De Nederlandse automobilist gebruikt de spitsstrook echter amper. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat veel mensen niet op de spitsstrook rijden als die open is. Dat heeft veel te maken met de doorgetrokken streep. (RTL)

Lady Gaga geraakt door paal tijden concert – Door een fout van een van haar dansers heeft Lady Gaga tijdens een concert een klap met een ijzeren paal op haar hoofd gekregen. Het ongelukje vond plaats tijdens haar concert in Auckland, Nieuw-Zeeland. De danser moet de paal wegdragen, maar laat hem uit zijn hand glippen, en hij raakt Lady Gaga recht op haar hoofd. Een fan heeft het incident opgenomen. (RTL)

Volwassenen die slecht slapen vaak bang voor het donker – Insomnia komt wellicht vaker door een angst voor het donker dan dat tot nu toe werd aangenomen. Canadese slaapkundigen presenteren maandag het resultaat van de kleine studie op een congres over slaap in Boston, genaamd SLEEP2012. De onderzoekers bestudeerden een groep studenten uit Toronto. Van de proefpersonen met slaapproblemen vertoonde meer dan de helft ook tekenen van fobie voor duisternis. (NU.nl)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)