Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen waarschuwen in app-groep voor smeerlappen in Brits parlement

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8706453607_de2a5d77e3_k
Vrouwen werkzaam in en rond het Britse parlement hebben een WhatsApp-groep opgezet om elkaar te waarschuwen voor (potentiële) aanranders. Dat melden diverse Britse media, waaronder The Mirror. Als de berichten in de openbaarheid verschijnen zou dat volgens de Britse pers tot een enorm politiek schandaal kunnen leiden.
De vrouwen in de app-groep zijn onder andere beleids- en administratief medewerkers. Zij hebben de gezamenlijke groep in het leven geroepen om elkaar te kunnen waarschuwen voor het gedrag van hun bazen. Zo gaan er berichten rond als: ‘[onbekend] is erg handtastelijk’, ‘[onbekend] greep m’n kont tijdens de borrel’ en ‘niet veilig om met [onbekend] in een taxi te zitten’.
In andere berichten worden de vrouwen gewaarschuwd om niet met een zeker parlementslid in de lift te stappen, en om met een ander lid van het parlement vooral geen congressen te bezoeken. De Britse tabloid The Sun denkt dat de volledige inhoud van de berichten niet lang geheim zal blijven en zegt dat de namen mogelijk dit weekend al kunnen lekken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.