36

‘Vrouwen worden niet zwanger van verkrachting’

Video: Tea Party kandidaat voor de senaat verbijstert Amerikanen

Todd Akin, een Republikein die zes keer in het Amerikaanse Congres is verkozen en nu kandidaat is voor de Senaat, heeft Amerika verbijsterd. In een tv-interview verklaarde de conservatief felle tegenstander van abortus dat vrouwen niet zwanger worden van verkrachting.


Voor een lokaal station in de Amerikaanse staat Missouri sprak hij over abortus. De interviewer stelde hem de vraag of abortus ook niet was toegestaan in geval van verkrachting. Akin antwoordde:

Het lijk mij, van wat ik van artsen gehoord heb, dat het zelden voorkomt. Als het een echte verkrachting is dan heeft het vrouwelijk lichaam mogelijkheden om dat geval helemaal af te sluiten. Maar laten we zeggen dat dat niet werkte of zo: Dan denk ik dat er een straf moet komen, maar een straf voor de verkrachter en niet voor het kind.

Akin wordt gesteund door de Tea Party, de uiterst conservatieve stroming binnen de Republikeinse partij. Hij won eerder dit jaar de voorverkiezing in zijn partij met stemmen van christen-fundamentalisten. En dankzij een campagne die de Democraten tegen hem voerden. De Democraten voerden hem in spotjes op als de ultra-conservatief, volgens commentatoren deden ze dat om zo steun voor Akin uit te lokken van de rechtervleugel van de Republikeinen. De Democraten gokken er namelijk op dat de extremistische Akin minder stemmen haalt dan een gematigder kandidaat. Ze lijken daar nu gelijk in te krijgen.

Akin heeft inmiddels spijt van zijn uitspraken.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)