Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwenbladen weigeren advertentie Vlaams Belang

  •  
21-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
flair_300.jpg
'Boodschap in strijd met waarden'
De Vlaamse vrouwenbladen Flair en Libelle hebben een advertentie geweigerd van een politica van de extreemrechtse partij Vlaams Belang. De advertentie is onderdeel van de partijcampagne ‘Vrouwen tegen islamisering’.
De Standaard schrijft:
De Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch wou een anti-islamadvertentie plaatsen in Libelle en Flair, maar de twee vrouwenbladen van Sanoma weigeren die op basis van inhoud en ethiek. ‘Beide hoofdredacteurs hebben de advertentie geweigerd omdat ze die niet konden verzoenen met de waarden van hun blad’, zegt Christine Festjens, uitgeefdirecteur bij Sanoma Media.
De advertentie promoot een boek van Van dermeersch en stelt dat de islam vrouwen vernedert en onderdrukt. Een peuter draagt een t-shirt met de tekst “Als ik groot ben word ik wat ik zelf wil’ met daarnaast de dwingende leuze ‘Vrijheid of islam? Durven kiezen!’
RTEmagicC_adv.jpg
Dit weekend plaatste de Volkskrant wel een advertentie om het omstreden Polen-meldpunt van de PVV te promoten. Volgens hoofdredacteur Remarque geldt alleen de vraag of de inhoud in strijd is met de wet. Over waarden van de krant had hij het niet. Die houding leidde tot tientallen opzeggingen

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.