Laatste update 22:08
17

Vrouwenhater pleegt aanslag op yogastudio, twee vrouwen dood

Opnieuw is in de Verenigde Staten een extreem-rechtse aanslag gepleegd. Na de massamoord op 11 joden in een synagoge en de moord op twee willekeurige zwarte burgers vanuit racistische motieven is er nu een man in Florida gaan schieten op de aanwezige vrouwen in een yogastudio in Tallahassee. Twee vrouwen kwamen daarbij om het leven, een vrouw van 61 en een van 21. Vier andere vrouwen en een man raakten gewond. De 40-jarige dader pleegde daarna zelfmoord.

Buzzfeed meldt dat de man een notoir vrouwenhater was en sympathie koesterde voor de zogeheten incel-beweging. Incel is een afkorting voor ‘onvrijwillig celibatair’ en bestaat uit mannen die gefrustreerd zijn omdat ze niet in staat zijn een vrouw te verleiden. De beweging is populiar onder extreemrechtse mannen.

De dader, die twee keer was aangehouden voor het bij de billen grijpen van wildvreemde vrouwen, ging online tekeer tegen vrouwen die relaties hebben met zwarte mannen. Hij noemde vrouwen sletten en dreigde in een video met geweld tegen een vrouw die afspraakjes met hem annuleerde. Zijn online boodschappen doen denken aan die van de vrouwenhater die eerder dit jaar in Toronto op een menigte inreed en 10 mensen doodde.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)