Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS blokkeert VN-bezoek Manning

  •  
12-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Manning_300_02.jpg
VN-onderzoeker mag niet controleren of Bradley Manning wordt gemarteld
VN-rapporteur Juan Mendez werd niet bij Bradley Manning gelaten om te kunnen controleren of hij slecht wordt behandeld. De advocaten van de Amerikaanse militair hadden daar hun redenen voor en mensenrechtenorganisaties trokken al eerder aan de bel dat Manning onder mensonterende omstandigheden wordt vastgehouden.
De VN-onderzoeker zegt tegen de BBC erg ‘teleurgesteld en gefrustreerd’ te zijn dat VS functionarissen zijn bezoek blokeerde. Hij vermoedt dat Manning alleen mag spreken in aanwezigheid van VS functionarissen. Dat is in strijdt met het mandaat van de VN.
En woordvoerder van het Pentagon ontkent dat Manning slecht wordt behandeld. Zijn advocaten beweren echter dat hij geen daglicht ziet, zijn cel niet uitkomt en hij zich regelmatig ‘s nachts moet uitkleden.
Manning, een 23-jarige militair wordt verdacht van het vrijgeven van duizenden Amerikaanse documenten aan klokkenluiderssite WikiLeaks. Hij wacht al maandenlang zijn proces af in een cel in Virginia.
cc-foto: Srieking Tree

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.