52

VS geeft home video’s Bin Laden vrij

[Video] Op de beelden is te zien hoe Bin Laden het nieuws over hem op televisie volgde

Update: De Verenigde Staten heeft beelden vrijgegeven waarin te zien is hoe Osama Bin Laden het nieuws over hem op de televisie volgde. Da Navy SEALs die de terreurleider op 2 mei bij de inval in zijn woning neerschoten, hebben de video’s meegenomen.


Het is voor het eerst dat er een kijkje ‘achter de schermen’ bij Bin Laden te zien is. Volgens Amerikaanse functionarissen is op de beelden goed te zien dat Bin Laden nog steeds veel invloed op de koers van Al Qaida had en actief de leiding had bij operaties.

NOS schrijft:

Op de video zijn toespraken van Osama te zien, onder meer uit november 2010. Osama heeft op de beelden een zwarte, mogelijk geverfde baard. Op een andere opnamen oefent hij voor zijn propagandatoespraak. Op een andere video is te zien hoe Bin Laden op de vloer zit in zijn villa, terwijl hij met een afstandbediening in de hand naar zichzelf zit te kijken.

Bekijk bij NOS de overige filmpjes.

De Arabische nieuwszender Al Jazeera toonde eerder beelden van de schuilplaats van Osama Bin Laden.Op de beelden is het huis en de tuin van de familie te zien. Een Pakistaanse veiligheidsagent zou deze beelden gemaakt hebben. In de video is goed te zien hoe de kamers overhoop zijn gehaald door Amerikaanse militairen en leeg zijn gehaald door Pakistaanse autoriteiten.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)