Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS helpt Turkije PKK bombarderen in Irak

  •  
18-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tulpen_300.jpg
Washington gaf informatie over locatie van de PKK-stellingen in Iraaks Koerdistan. Ruim honderd Koerdische opstandelingen kwamen om bij luchtaanvallen
Amerika heeft het Turkse leger geholpen om instellingen van de Koerdische rebellengroep PKK te bombarderen op Iraaks grondgebied. Washington speelde informatie door over de precieze locatie van de PKK-stellingen in Iraaks Koerdistan. “En daar heeft het Turkse leger dankbaar gebruik van gemaakt”, zei generaal-majoor Fahri Kir, het hoofd van de afdeling binnenlandse veiligheidsoperaties van het Turkse leger.
Bij een serie luchtaanvallen van de Turkse luchtmacht kwamen in mei ruim honderd Koerdische opstandelingen om het leven, zo meldt Trouw. De luchtaanvallen op rebellenstellingen in het noorden van Irak hadden op 20 mei plaats in de regio Hakurk. Dit heeft generaal-majoor Kir vrijdag bekendgemaakt. Bij grensoverschrijdende operaties van het Turkse leger kwamen eerder deze week nog eens twintig PKK-rebellen om, zei Kir. Sinds maart zijn in totaal meer dan 150 PKK-rebellen gedood, onder wie dertig bij confrontaties met Turkse troepen op Turks grondgebied. In dezelfde periode hebben de Turkse strijdkrachten 43 man verloren, zei de generaal-majoor.
Lees ook het oorspronkelijke persbericht van Associated Press.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.