62

VS liquideren Al-Qaida topman in Jemen

Liquidatie mogelijk vanwege 'kill or capture'-lijst... Amerikaanse burgers op de lijst mogen zonder enige vorm van proces omgebracht worden

Al-Qaida topman Anwar al-Awlaki is in Jemen omgebracht. Dat meldde het Jemenitische ministerie van Defensie eerder vandaag. Het bericht is inmiddels ook bevestigd door de VS. Al-Awlaki is om het leven gebracht door een Amerikaans luchtaanval met een onbemand vliegtuig. Hoewel al-Awlaki een Amerikaanse burger was die niet officieel in staat van beschuldiging is gesteld, kon hij toch vermoord worden omdat hij op een door Obama opgestelde lijst staat van personen die zonder proces geliquideerd mogen worden.

In het kader van terrorismebestrijding werken de Verenigde Staten samen met Jemen. Terwijl de burgers in het land in opstand zijn gekomen om hun president af te zetten, heeft president Saleh het de VS mogelijk gemaakt al-Awlaki op te sporen en om te brengen.

Washington noemde al-Awlaki een ‘speciaal afgevaardigde voor mondiaal terrorisme’, maar kon desondanks geen enkele aanklacht tegen de man formuleren.

Huffington Post: Anwar Al-Awlaki Dead: U.S.-Born Al Qaeda Cleric Killed In Yemen
Salon: The due-process-free assassination of U.S. citizens is now reality

Foto: AFP PHOTO / HO / SITE INTELLIGENCE GROUP

Geef een reactie

Laatste reacties (62)