5

VS: meer sancties tegen Syrië

VN-veiligheidsraad slaagt er intussen niet in om het eens te worden

De Amerikaanse regering bereidt hardere sancties tegen het Syrische regime van president Assad voor. Dat heeft Hillary Clinton bekend gemaakt nadat duidelijk was geworden dat de VN Veiligheidsraad er gisteren niet in was geslaagd overeenstemming te bereiken.

Dat meldt Haaretz. De verscherpte sancties zouden er voor moeten zorgen dat de regering over minder tegoeden kan beschikken. Daarnaast wordt in de Senaat gewerkt aan een wetsvoorstel dat Syrische toegang tot Amerikaanse markten blokkeert en dat regelt dat Amerikaanse bedrijven die zaken doen in de Syrische energiesector niet langer in aanmerking komen voor contracten met de Amerikaanse federale overheid. Senator Joseph Lieberman: 

De wetgeving die we aan het ontwikkelen zijn richt zich op de economische afhankelijkheid van het Syrische regime van de energiesector. Zo voeren we de druk op het Syrische regime op en steunen we een democratische transitie die de wil van het Syrische volk reflecteert.

Gisterenavond slaagde de VN Veiligheidsraad er niet in om overeenstemming te bereiken over de situatie in Syrië. Ondermeer Rusland en China blokkeerden voorgestelde resoluties uit angst dat die zouden kunnen dienen als rechtvaardiging voor militair ingrijpen. Intussen gaat het offensief van het Syrische leger tegen de demonstranten in Hama volop door.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)