16

VS: Romney uitgejouwd door zwarte kiezers

VIDEO Romney's belofte om Obamacare terug te draaien valt slecht op bijeenkomst zwarte burgerrechtenorganisatie NAACP

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney sprak woensdag in Houston voor de jaarvergadering van de zwarte burgerrechten-organisatie NAACP. De Republikeinse kandidaat werd beleefd aangehoord en nu en dan zelfs beleefd toegeklapt totdat hij, als onderdeel van zijn plannen om de werkloosheid te bestrijden, zijn belofte herhaalde om president Obama’s gezondheidszorghervormingen de nek om te zullen draaien, zo meldt BNR.


Volgens de radiozender vindt het campagneteam het helemaal niet erg dat Romney slecht scoort onder zwarte kiezers. Daar viel toch al weinig te halen. Het zwarte kiezersblok is voor de Democratische partij veruit de meest loyale achterban, schrijft BNR

De NAACP kwam na afloop van Romney’s speech met een verklaring waarin ze benadrukten dat de standpunten van de Republikeinse kandidaat botsen met de belangen van de zwarte gemeenschap in de VS. Er werd zelfs gespeculeerd dat zijn campagne bewust had aangestuurd op de afkeurende reacties vanuit het publiek, om te kunnen scoren onder conservatieve blanke Democraten in swing staten als Ohio en Pennsylvanië.

BNR: Romney uitgejoeld door zwarte kiezers

Video: Al Jazeera

Geef een reactie

Laatste reacties (16)