11

‘VS slaat door met aftappen’

Minister Timmermans: Balans privacy en veiligheid doorgeslagen

De balans tussen privacy en veiligheid is zoek in de Verenigde Staten. In hun strijd tegen het terrorisme zijn de Amerikanen doorgeslagen. Dat zei minister Timmermans van Buitenlandse Zaken dinsdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. “Men moet zoeken naar een manier waarop zowel veiligheid als privacy worden beschermd. De balans is in de VS doorgeslagen.”


Timmermans was te gast in de NOS-rubriek ‘Vraag het de minister’. Hij stelt dat de Amerikaanse geheime dienst NSA van ‘need to know’ naar ‘nice to know’ is gegaan, “en dat is niet de bedoeling”, citeert ook nieuwssite NU.nl

Als je de berichten leest over afluisteren en de wijze en schaal waarop dat is ingevoerd, kan je je afvragen of dat allemaal wel in dienst was van de strijd tegen het terrorisme en het bevorderen van de veiligheid.

De minister zegt bij zijn bezoek aan Washington in september John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, te hebben aangesproken op het afluisteren. “Ook zij vinden dat er een nieuwe balans moet worden gezocht. De erkenning leeft ook bij de VS.”

NOS: Timmermans: akkoord Iran goed voor de stabiliteit in de regio

NU.nl: ‘VS slaat door bij aftappen in strijd tegen terrorisme’

Geef een reactie

Laatste reacties (11)