Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS 'viert' Dag van de Abortusarts

  •  
10-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pro-life-idioot-300px.jpg
Specialisten zijn hun leven niet zeker
De Verenigde Staten vieren vandaag de ‘Nationale dag van de waardering van abortusartsen’. Het is echter geen feest voor deze doktoren, want ze zijn hun leven niet zeker.
De Pers portretteert een abortusarts: Warren Hern. Alles om vrouwen in nood te helpen, is het credo van zijn kliniek in Boulder, Colorado. dokter Hern. Zijn vestiging is al eens beschoten en er staan dagelijk Pro Life-demonstranten te schreeuwen naar de vrouwen die bij hem naar binnen gaan. De meesten worden dan ook door medewerkers opgehaald en stiekem binnengebracht.
De kliniek is omringd door een hoog hek met punten en de ramen zijn van kogelvrij glas. Er is al eens een geweer leeggeschoten op het pand. Hern zegt in De Pers: 
Dit houdt pas op als president Obama, of welke president dan ook, verklaart dat abortus noodzakelijk is voor de gezondheid van vrouwen. Dat geweld en intimidatie van abortusartsen absoluut niet worden getolereerd. Dat tegenstanders van abortus moeten ophouden met hun haatretoriek, dat ze de artsen met rust moeten laten.”
Het ziet er niet naar uit dat Obama dat gaat doen. Om zijn wetsvoorstel voor de hervorming van de gezondheidszorg door het Congres en de Senaat te krijgen, heeft de president aanzienlijke concessies moeten doen. Onder andere op het gebied van abortus. Obama wil dat die wordt opgenomen in het Amerikaanse ziekenfonds, maar alle Republikeinen én een aantal Democraten zijn mordicus tegen de vergoeding van een zwangerschapsafbreking met publiek geld.
Foto: size8jeans (Flickr/CC)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.