8

&…VUmc geeft schrijver Giphart een witte jas

Schrijver Giphart liep als 'stagiaire' rond op ic-afdeling...Lynx-helikopter eindelijk terug naar Nederland...'Plassen in de gracht, doe het doordacht'...&Woensdag geldregen in Rotterdam

Meer nieuws vandaag

VUmc hangt niet alleen camera’s op die bezoekers ongevraagd filmen, maar liet ook schrijver Ronald Giphart incognito meelopen op de afdeling cardiologie.

Het ‘literaire project’ van Giphart is inmiddels door VUmc ‘on hold’ gezet. Het ziekenhuis in Amsterdam wil de voorwaarden waaronder Giphart in het ziekenhuis rondloopt, opnieuw bekijken. De schrijver zou in een witte jas met een arts meelopen, ook op de intensive care afdeling. Op het naambordje van zijn jas zou ‘stagiaire’ staan. (NRC)

Inpakken en wegwezen. De Lynx-helikopter die vorig jaar januari tijdens een evacuatiepoging door militairen van Khadaffi naar beneden werd gehaald, wordt nu eindelijk op zeetransport naar Nederland gezet. Dat meldt het Ministerie van Defensie vandaag. De volledig gestripte helikopter werd eind vorig jaar teruggevonden door een RTL-verslaggever. De Libische autoriteiten hadden destijds gezegd de helikopter niet uit te leveren. De Nederlandse bemanning werd ruim een week vastgehouden.

Geldregen in Rotterdam. Filmdistributeur Entertainment One Benelux gaat woensdag 400 briefjes van 5 euro en nog eens 100 bioscoopbonnen van een hoog gebouw aan het Schouwburgplein naar beneden gooien. De actie is opgezet naar aanleiding van de promotie van de film Man on a Ledge waarin de hoofdrolspeler, een ex-agent, onder luid gejuich publiek geld van een wolkenkrabber gooit. (Leidsch Dagblad)

Plassen in de Amsterdamse gracht is niet zonder gevaar. De afgelopen drie jaar kwamen er 51 mensen om het leven toen zij tijdens het legen van de blaas in het water vielen. De Speld maakte een satirisch Postbus 51 spotje om grachtenplassers te behoeden voor het gevaar. Zo zijn grachtenplastuiten en plasbuddy’s een zeer veilig alternatief. (Parool)

Botox kan een nieuwe middel worden tegen depressies. Onderzoekers in Hannover en Basel deden een experiment met 30 mensen die aan depressies lijden en bij wij antidepressiva niet aansloegen. De patiënten die botox kregen toegediend bleken twee weken later minder depressief dat de groep die een nep injectie hadden gekregen. Professor Tillmann Krüger van de MHH-kliniek voor psychiatrie zegt tegen de Journal of Psychiatric Research dat botox een nieuw bestanddeel kan worden tegen depressies. (AD)

cc-foto: Sebastiaan ten Burg

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (8)