Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby van 4 maanden gewond

  •  
01-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
22432725765_a247ffd0a9_k

© cc-foto: Jessica Dahlke https://flic.kr/p/AbizPT

In Breda is een baby van vier maanden gewond geraakt door vuurwerk. Dat meldt de politie :
"Zaterdagmiddag rond 13.15 uur waren drie kinderen, in leeftijden tussen 4 en 12 jaar, licht vuurwerk aan het afsteken in de Willem van Heesstraat in Breda. Toen een echtpaar met een baby in de kinderwagen voorbij liep, belandde een van de klappertjes in de kinderwagen en explodeerde. Daarbij raakte vier maanden oude kind in de kinderwagen gewond. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval."
Omroep Brabant meldt dat de baby “behoorlijk gewond” raakte en werd afgevoerd naar het ziekenhuis:
"Of het gaat om een jongen of meisje, maakt de politie in verband met privacy niet bekend. De kinderen die het vuurwerk afstaken, zijn volgens de politie tussen de vier en twaalf jaar. De politie weet om wie het gaat en heeft ook al contact gehad met de ouders van de kinderen."
Het is onduidelijk om wat voor vuurwerk het precies gaat en daardoor ook of het afsteken strafbaar is.
Update:
Het vuurwerk betrof een zogeheten spinner en valt in de categorie die het hele jaar door te koop is voor personen boven de 12 jaar. De NOS meldt dat de baby in het brandwondencentrum is opgenomen.
De kinderen waren met haar toestemming met het vuurwerk aan het spelen, zegt de moeder:
"“Ze zagen de ouders met de kinderwagen aankomen. Op dat moment wilden ze stoppen met het spelen met vuurwerk. Maar een van mijn jongens gooide nog net een spinner omhoog die vervolgens in de kinderwagen belandde. Echt een ongeluk”, legt ze uit. “Hij gooide de spinner veel hoger dan zijn bedoeling was. Mijn dochter stond op dat moment achter een muurtje omdat ze bang was voor het vuurwerk.”"
De moeder van het slachtoffer is erg geschrokken, ook al omdat ze uit Irak afkomstig en de ontploffing traumatische herinneringen opriep. De politie onderzoekt of er inderdaad sprake is van een ongeluk.

Meer over:

nieuws, vuurwerk, breda
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.