Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vuurwerk grootste ergernis jaarwisseling voor negen op de tien Nederlanders

  •  
06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
2154456048_3f46b0350b_z
De harde knallen van vuurwerk voor, tijdens en na de jaarwisseling zorgen voor de grootste bron van ergernis rond oud en nieuw. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research. Liefst 87 procent van de respondenten bevestigt dit. Angstige huisdieren is voor vier op de tien mensen een belangrijke hinder.
Ondanks deze cijfers wil het kabinet niet overgaan tot een verbod voor knalvuurwerk en vuurpijlen. Slechts een kwart van de Nederlanders staat hier positief tegenover. Niet heel gek, als je bedenkt dat het een klein deel is van alle Nederlanders die daadwerkelijk de straat op gaat om iets af te steken.
Een daling van het aantal mensen dat zich heeft voorgenomen vuurwerk af te steken is vooral zichtbaar onder jongeren tussen de 18 en de 34 jaar. Nu zegt 32 procent van de 18 tot en met 24 jarigen dat ze (waarschijnlijk) vuurwerk gaan afsteken. Dit was vorig jaar nog 45 procent.
Cc-foto: Stijn Hazen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.