Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vuurwerkoverlast.nl telt in twee dagen ruim 2000 meldingen

  •  
24-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Vuurwerk_300.jpg
GroenLinks wil consumentenvuurwerk verbieden
Het meldpunt van GroenLinks voor vuurwerkoverlast heeft dit weekend ruim 2000 meldingen gekregen. Vuurwerkoverlast.nl werd zaterdag geopend en blijft tot 3 januari online.
GroenLinks meent dat ingrijpen noodzakelijk is omdat het vuurwerk steeds zwaarder wordt. Zondag verloor een 23-jarige Rotterdammer een deel van zijn hand na het afsteken van een stuk vuurwerk dat hij op straat zag liggen. Hij vuurwerk ontplofte in zijn hand.
De politie merkte al eerder op dat het illegale vuurwerk dit jaar weer zwaarder en gevaarlijker is geworden. Door met vuurwerkspecialisten te werken hoopt de politie dit jaar gevaarlijk vuurwerk van de straat te houden. Agenten surveilleren herkenbaar en onherkenbaar en ook houdt de politie meldingen op social media in de gaten.
Met de meldingen wil GroenLinks naar de Kamer. Uiteindelijk wil de partij dat er een verbod op consumentenvuurwerk komt en dat met Oud en Nieuw alleen nog maar professionele vuurwerkshows mogen worden georganiseerd.
In eerste instantie bekeek staatssecretaris Fred Teeven of er een gebiedsverbod voor het afsteken voor vuurwerk kon komen, maar die maatregel bleek door gemeenten niet te handhaven. In de Kamer is er nog geen meerderheid voor een algeheel vuurwerkverbod.
cc-foto: FaceMePLS
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.