Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-bestuurders voortaan integer

  •  
21-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
a1-poster-meer-straf.jpg
Partij wil vanaf nu integriteitsverklaring
VVD-bestuurders moeten voortaan een verklaring tekenen waarin ze beloven integer te handelen. Die verplichting geldt voor alle liberale bestuurders, van minister-president tot gemeenteraadslid.
Partijvoorzitter Benk Korthals zei op RTL-Z dat hij die maatregel tijdens het komende congres zal afkondigen. De laatste tijd kwam een aantal VVD-bestuurders in opspraak wegens belangenverstrengeling of zelfs fraude.
Wethouder Jos van Rey van Roermond moest vorig jaar aftreden toen het OM een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie tegen hem begon. Het bestuur van de VVD verbood de afdeling-Roermond onlangs nog om Van Rey op de kiezlijst te zetten als lijstdduwer bij de komende gemeenteraadverkiezingen. Eerder al moest VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers in Noord-Holland zijn biezen pakken, omdat hij verdacht wordt van omkoping. witwassen en valsheid in geschrifte. 
Korthals wil dergelijke affaires in de toekomst voorkomen. Hij raadt VVD-bestuurders aan een cursus integriteit te volgen. Wie dat nalaat kan een lagere plek op de kieslijst verwachten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.