58

VVD botst met PvdA over asfalt

Ton Elias: Meer wegen nodig ... VVD-voorstel om rechts inhalen toe te staan gepasseerd

De VVD in de Tweede Kamer reageert als door een wesp gestoken op voorstellen om af te stappen van het asfaltdenken. Volgens woordvoerder Ton Elias moeten er juist meer wegen aangelegd worden.


Het Kamerlid slaat terug in een discussie die is ontstaan nadat minister van Verkeer Melanie Schultz (VVD) constateerde dat asfalt niet langer de enige oplossing kan zin voor het oplossen van de verkeersproblemen. Voor de VVD blijft het verder gaan met asfalteren heilig al is de partij bereid te kijken naar andere mogelijkheden, meldt RTL Nieuws:

Elias is ‘groot voorstander’ van het beter benutten van de weg en van innovatieve projecten om de doorstroming te verbeteren, maar ‘dat gaat hand in hand met de uitbreiding en verbetering van het wegennetwerk’.

Een van de ‘innovaties’ die Elias voorstelt is het invoeren van rechts inhalen, net als in de VS. Dat voorstel is inmiddels al afgeschoten door de minister omdat de verkeersregels en infrastructuur anders is dan bij de Amerikanen.

De PvdA pleit voor een heel andere manier van denken om de verkeersproblemen op te lossen. Door de opkomst van nieuwe technieken kunnen wegen en transport beter benut worden. Bovendien verliest persoonlijk autobezit aan populariteit, stelt Attje Kuiken.

cc-foto: Jeroen van Lieshout

Geef een reactie

Laatste reacties (58)