Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD buigt weer voor SGP: god beledigen blijft strafbaar

  •  
16-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
staairutte300.jpg
Partij betaalt voor steun van SGP door zelf geïnitieerd wetsvoorstel niet langer te steunen
De VVD steunt het wetsvoorstel om het verbod op godslastering uit het wetboek van strafrecht te halen toch niet. Dat meldt onder meer Nu.nl. De VVD diende aanvankelijk samen met D66 en de SP het wetsvoorstel in. Fred Teeven ondertekende deze, maar zijn handtekening is vervallen op het moment dat hij toetrad tot het kabinet. Handig, want de VVD wil nu van het wetsvoorstel af.
D66-Kamerlid Boris van der Ham denkt dat de VVD zich terugtrekt vanwege de – vermeende – afspraken die de partij heeft met de conservatieve SGP. Van der Ham:
Eerder al trok de VVD haar steun aan het wetsvoorstel om koopzondagen vrij te laten aan gemeenten in. Ook keurde de VVD goed dat trouwambtenaren huwelijken mogen blijven weigeren aan homoseksuele en lesbische paren. Waar trekt Rutte de liberale grens?
De VVD, D66 en de SP wilden de vrijheid van meningsuiting verruimen met behulp van het nieuwe wetsvoorstel. Een woordvoerder van de VVD laat weten dat het voorstel nu eerst met de fractie moet worden besproken voor er een oordeel over kan worden geveld. Er zou nog geen inhoudelijke lijn zijn, maar de partij heeft wel besloten niet langer mee te werken aan het wetsvoorstel. Van der Ham op de D66-website :
De VVD twijfelde lange tijd, maar heeft mij nu laten weten niet meer mee te werken aan het voorstel. Ik hoop dat andere seculiere partijen wel vasthouden aan hun standpunt, zodat er alsnog een meerderheid is.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.