Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD doet onderzoek naar gratis VVD-feestje

  •  
04-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
floriade300_01.jpg
Opgestapt Kamerlid Mark Verheijen organiseerde gratis feestje op de Floriade ... Commissie Integriteit gaat de zaak onderzoeken
Het opgestapte Tweede Kamerlid Mark Verheijen weet zich een echte werkverschaffer. Deed Commissie Integriteit eerder al onderzoek naar zijn declaratiegedrag, nu stelt het een onderzoek in naar het gratis verkiezingsfeestje dat op de met belastinggeld gefinancierde Floriade door hem werd geregeld. Dat schrijft het AD.
Mark Verheijen was nauw betrokken bij de Floriade. Wegens gebrek aan inkomsten liep de Floriade uit op een miljoenenstrop voor vijf Limburgse gemeenten die aandeelhouders waren. De tuinbouwexpositie liep extra inkomsten mis, doordat de VVD niet betaalde voor de verkiezingsbijeenkomst. Dat terwijl Verheijen op Twitter suggereerde dat de VVD wel gewoon had betaald. Toen hij via Twitter de vraag kreeg wie de rekening betaalde voor de verkiezingsbijeenkomst, antwoordde hij: “De VVD, je kunt congresfaciliteiten gewoon huren.”
 Het AD deed hier onderzoek naar en concludeerde dat er geen factuur verzonden is.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.