98

VVD en CDA: Liever geen PVV in Eerste Kamer

Uit NRC-enquête blijkt dat groot deel Statenleden kritisch is over samenwerking met partij van Wilders ... 'Tweede Kamer-politici bemoeien zich te veel met Provinciale Staten'

NRC Handelsblad hield een enquête onder 564 zittende Statenleden. Een ruime meerderheid van de Statenleden voelt zich belaagd vanuit Den Haag en vanuit de eigen partijtop. Ruim 60 procent van de CDA-ers en VVD-ers wil dat de landelijke kopstukken zich terughoudend opstellen en stoppen met zich bemoeien met de regio. Verder voelt een groot deel van de respondenten zich bedreigd door de entree van de PVV.

Volgens het onderzoek van NRC Handelsblad zijn VVD-ers in eerste instantie best bereid samen te werken met de PVV. Provinciale VVD-ers willen dit liever niet en dragen een reeks politieke problemen en breekpunten voor.

Bij het CDA is het ongenoegen het grootst. NRC schrijft:

Niet alleen willen de CDA’ers in overgrote mate dat de landelijke kopstukken zich gedeisd houden, ook is de animo om met de PVV samen te werken een blijvend punt van discussie. De interne onenigheid bij het CDA is ook in de provincie nog niet voorbij.”

Geef een reactie

Laatste reacties (98)