Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD en PvdA allebei op 35 zetels in peiling

  •  
08-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
ANP-Samsom_Rutte300.jpg
SP zakt verder naar 21 zetels 
In de Politieke Barometer zijn PvdA en VVD even groot. In de peiling staan beide partijen op 35 zetels, meldt de NOS zaterdagavond.
Tegelijkertijd met de politieke stemming vroeg Synovate naar de winnaar van de verkiezingen. Daaruit blijkt dat 44 procent van de kiezers denkt dat de VVD op 12 september de grootste partij wordt. Een kwart denkt dat de PvdA de verkiezingen wint en nog maar 5 procent denkt dat de SP over vier dagen de grootste partij van Nederland is.
PB_0809
Synovate vroeg ook welke partij het best de formatie kan leiden en wie Nederland het best door de crisis kan loodsen. Ook op deze punten blijkt een lichte voorkeur voor de VVD ten opzichte van de PvdA.
Alle politieke peilingen hebben een foutmarge van zeker twee zetels naar boven of naar beneden. Dat betekent dat als een partij in een peiling tien zetels haalt, het werkelijke aantal waarschijnlijk tussen acht en twaalf ligt.
De politieke barometer is een peiling van onderzoeksbureau Ipsos Synovate in opdracht van Nieuwsuur.
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.