Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'VVD en PvdA maken zorgpremie inkomensafhankelijk'

  •  
26-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
305 keer bekeken
  •  
ANP-zorgpremie300.jpg
Zorgtoeslag wordt overbodig ... Besparing van 4,5 miljard terug naar burger in de vorm van belastingverlaging
VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. Dat meldt onder andere Trouw vrijdag. De toeslag wordt overbodig wanneer de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden, stellen bronnen rond de kabinetsformatie.
Afschaffen van de zorgtoeslag levert 4,5 miljard euro op, bericht Trouw. Dat bedrag wordt teruggegeven aan de burger via een verlaging van de derde schijf in de inkomensbelasting van 42 naar 38 procent, eveneens per 2014.
De zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke toeslag die in 2006 met het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd als tegemoetkoming in de zorgkosten. Ongeveer 5 miljoen Nederlanders ontvangen een toeslag die afhankelijk is van het eigen inkomen.
Lees ook deze opinie-artikelen: Harry van Bommel: Het gebruik van drones moet opgeschort worden Ewald Engelen: Eurofascisme, scherpe column uit De Groene Han Knols: De mazzel van Messi , over hoe het leven ook kan lopen

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.