Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD en PvdA verdeeld over asielzoekers

  •  
09-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_vluchtkerk_300
Lokale politici oneens over opvang en terugkeerbeleid
VVD en PvdA lokaal totaal verdeeld over uitgeprocedeerden De lokale bestuurders van VVD en PvdA zijn het totaal niet eens over de vraag of uitgeprocedeerde asielzoekers nog recht hebben op onderdak. Dat blijkt uit een peiling door Overheid in Nederland onder raadsleden, wethouders en burgemeesters.
Ook de stelling dat staatssecretaris Fred Teeven  alles in het werk moet zetten om uitgeprocedeerden het land uit te zetten zorgt voor onenigheid. 91 procent van de VVD is het daar mee eens tegen 29 procent bij de PvdA.
Teeven is fel tegenstander van de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, ondanks een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten dat Nederland aanspoort om illegalen op te vangen. Diverse burgemeesters, waaronder de Amsterdamse PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan, gedogen initiatieven voor collectieve noodopvang voor uitgeprocedeerden. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.