174

VVD en PVV hebben ‘veel vragen’, maar welke?

Update: Rutte, Wilders niet meteen blij met antwoorden … PVV-VVD willen opheldering van Verhagen. Tja, wie niet?

VVD-leider Rutte en PVV-leider Wilders hebben ‘veel vragen’ voor het CDA nu de crisis binnen de fractie bezworen lijkt. De onderhandelaars hebben donderdagmiddag het formatie-overleg hervat.


De NOS meldt:

Net als anderen hebben we veel vragen. Dat doen we niet op straat, maar dat doen we bij de onderhandelingen”, aldus Wilders. “Ik ben niet juichend.”

PVV-leider Wilders liet afgelopen nacht al weten dat hij niet kon zeggen of hij met de gekozen oplossing van het CDA uit de voeten kan. Hij zei zich ook niet te herkennen in de brief van CDA’er Klink. Die schrijft dat Wilders zich constant zal distantiëren van het kabinet dat hij gedoogt. Daar klopt volgens Wilders niets van.

De VVD heeft ook vragen aan fractievoorzitter Verhagen. “Ik heb er een aantal”, aldus Rutte bij de inloop.

Wat de vragen zijn wil niemand zeggen. Niets nieuws want er wordt nooit wat gezegd over de formatie. Dus: Wat denk je? Welke vragen hebben PVV en VVD aan het CDA?

Update 14:20 De antwoorden van Verhagen stemmen niet meteen tot tevredenheid, meldt de NOS:

PVV-leider Wilders en VVD-leider Rutte willen nog niet zeggen of ze verder willen met het CDA. Wilders zei na afloop van een gesprek met de drie onderhandelaars en informateur Opstelten dat hij “wil nadenken”. Rutte zegt dat “hij zich in eigen kring gaat beraden”.

Geef een reactie

Laatste reacties (174)