Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-er keert zich tegen uitmergelen OV

  •  
02-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Burgemeesters  Jozias van Aartsen (Den Haag) trekt aan de bel: 'Bezuinigingen zijn onmogelijk'
Het kabinet wil te veel bezuinigen op het openbaar vervoer. Burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Jozias van Aartsen (Den Haag) stellen dat vrijdag in een interview met de Volkskrant. ‘Het kabinet stelt het onmogelijke’, aldus de heren.
Aan de ene kant wordt er 45 miljoen euro structureel in de gemeente Den Haag weggehaald bij het openbaar vervoer. Minister Schultz (VVD) van Infrastructuur en Milieu steekt aan de andere kant wel 1,1 miljard euro in de vermindering van filedruk. Van Aartsen, ook VVD, zegt boos en verdrietig te worden van de enorme korting:
De enorme korting op het openbaar vervoer maakt me boos en verdrietig […] We willen niet massaal en lang in de auto zitten en uitlaatgassen uitstoten. De forse bezuiniging is echt heel ernstig […] Anders dan de minister geloof ik niet dat het openbaar vervoer daar (aanbesteding openbaar vervoer, red) 120 miljoen euro goedkoper van wordt.
De Volkskrant: ‘Kabinet vraagt het onmogelijke met bezuiniging op ov in steden’

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.