Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er Van Dalen weg uit raad Amsterdam

  •  
21-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vandale_300_.jpg
Gemeenteraadslid in opspraak vanwege illegaal hotel
Het VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen, een van de rijzende sterren binnen de partij, heeft vandaag bekendgemaakt dat hij opstapt. Van Dalen raakte deze maand in opspraak omdat in een pand van hem een illegaal hotel is gevestigd.
Van Dalen zegt te willen vermijden  dat de VVD “wordt gedwarsboomd door eindeloos gepraat” over zijn zakelijke perikelen:
“Ik heb fouten gemaakt in de communicatie rondom mijn zakelijke activiteiten, ik had nog transparanter en duidelijker moeten zijn naar mijn fractiegenoten en mijn partij. Nimmer heb ik misbruik gemaakt van mijn positie voor eigen gewin, dat past mij niet. Toch schaadt mijn slechte communicatie de VVD-Amsterdam. En dat wil ik niet”. 
Eerder was Van Dalen al onder vuur komen te liggen vanwege financiële wanorde bij de Gay Pride die hij organiseerde. Recent viel hij op omdat hij als een van de weinige VVD’ers zich openlijk uitsprak over de kwestie Mauro en uiteenzette hoe hij het toejuicht dat de vernederlandste tiener naar Angola wordt gestuurd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.