77

VVD’er wil speekseltest in de conciërgekast

Scholen moeten leerlingen kunnen testen op drugs en een meldpunt 'Meld Misdaad Anoniem' krijgen volgens VVD-Kamerlid Ton Elias

VVD-Kamerlid Ton Elias wil het drugsgebruik en criminaliteit op scholen grondig gaan aanpakken. Op verdenking van drugsgebruik wil hij dat middelbare scholen de mogelijkheid krijgen om bij een leerling speekseltest te doen. Voor het gebruik er van zouden dan wel de ouders of de medezeggenschapsraad moeten instemmen.

Als het aan Elias ligt, krijgen middelbare scholen flink wat middelen aangereikt om criminele leerlingen aan te pakken. Het voorstel van de speekseltest in de conciërgekast brengt hij donderdag in bij een overleg in de Tweede Kamer over de veiligheid in het onderwijs.

De Pers meldt:
Elias zegt rekening te willen houden met privacy. “Maar we moeten ook niet wegkijken van dit probleem. Scholen moeten minder bang zijn voor hun reputatie en zich realiseren dat drugsgebruik overal plaatsvindt en dus ook overal bestreden moet worden.

De veiligheid op scholen zou ook verbeteren wanneer leerlingen elkaar kunnen verklikken denkt Elias. Het betrekken van het meldpunt ‘Meld Misdaad Anoniem’ vindt hij dan ook geen slecht idee.

De Pers: VVD pleit voor speekseltest op scholen
cc-foto: Juhansonin

Geef een reactie

Laatste reacties (77)