158

VVD erkent Ruttes ‘leugens’

Partij geeft fouten van eigen lijsttrekker bij Knevel en van den Brink toe ... Rutte ging de mist in met economiebeleid van de PvdA 

Niet alle uitspraken van Rutte klopten gisteren, verklaart zijn partij tegenover de NOS. Daarmee geeft de VVD de fouten van Rutte toe. Rutte zat volgens zijn partij onder andere fout in zijn uitleg over het economiebeleid van de PvdA.

Update 09.00

PvdA-leider Diederik Samsom vindt Mark Rutte, ondanks de grove fout in de twee televisiedebatten, nog steeds een betrouwbaar en geloofwaardig politicus. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Samsom noemt de uitspraak van Rutte een ‘faux pas’, maar in het algemeen vindt hij Rutte betrouwbaar. ‘Alleen één zin tijdens het debat niet.’

Eerder:

Rutte zei gisteravond bij Knevel en Van den Brink nog dat de economie bij de PvdA krimpt, terwijl die wel degelijk groeit. Daarop beschuldigde Samsom Rutte van leugens en zei dat hij het eerlijke verhaal moet vertellen. 

De VVD geeft ook doe dat de suggestie van Rutte dat de PvdA belastingen voor bedrijven wil verhogen, genuanceerder ligt. Wel blijft de VVD er bij dat bij de PvdA de staatsschuld oploopt. 

Lees het hele verslag van het debat bij Knevel en van den Brink op Joop.nl: Samsom verslaat Rutte weer

NOS: VVD geeft fout Rutte in debat toe

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (158)