25

VVD’ers feestten op kosten van de belastingbetaler

Verheijen organiseerde VVD-verkiezingsfeest op kosten van Floriade ... 'Natuurlijk gratis', twitterde hij destijds

Dit meldt het AD. Verheijen was in 2012 als Limburgse gedeputeerde verantwoordelijk voor de Floriade. Ook was hij op dat moment kandidaat-Kamerlid voor de VVD. Hij organiseerde een verkiezingsfeest met Mark Rutte in de hoofdrol, gratis shuttlebusvervoer en gratis toegang voor bezoekers. Destijds beweerde hij nog dat de VVD de kosten hiervoor zou betalen, maar er is nooit een factuur naar Den Haag gestuurd.

Dit concludeert de vereffenaar van de inmiddels geliquideerde Floriade BV.

Het AD schrijft:

Verheijen, die recent nog in opspraak kwam vanwege zijn declaraties, was nauw betrokken bij de met belastinggeld gefinancierde Floriade. Hij beweerde zelf in 2012 dat er van een vriendendienst voor de VVD geen sprake was. Toen hij via Twitter de vraag kreeg wie de rekening betaalde voor de verkiezingsbijeenkomst op de tuinbouwexpositie, antwoordde de toenmalig gedeputeerde: “De VVD, je kunt congresfaciliteiten gewoon huren.”


Een woordvoerder van de regeringspartij bevestigt eveneens dat er niets is vergoed aan de commercieel gerunde Floriade. “We hebben alleen de aankleding van het podium betaald,” aldus de woordvoerder.

Verheijen twitterde destijds:

Update 14.30
Premier Rutte heeft in een reactie aan RTL Nieuws laten weten dat hij niet wist dat het feestje op de Floriade gratis was. Tegen politiek verslaggever Jos Heymans zegt hij:

Wat ik weet is dat de VVD ter plekke een avond had georganiseerd in het kader van de campagne, dat het campagneteam had besloten, in overleg met mij, om daarheen te gaan. Dat zijn de feiten die ik ken.

Cc-foto: Pierre Swillens

Geef een reactie

Laatste reacties (25)