93

VVD’ers oorverdovend stil over akkoord

Liberale partijtijgers hebben het voornamelijk over PvdA

In vrijwel alle mediaberichten over het akkoord gaat de aandacht uit naar de positie van de PvdA. Maar hoe blij zijn de VVD’ers met het Haagse huzarenstukje? Dat is lastig te bepalen want er klinkt een oorverdovende stilte.

Een trektocht door de Twitter timelines van prominente VVD’ers toont dat er nauwelijks over het akkoord gesproken wordt. Een enkele keer klinkt er lof voor de prestatie die in Den Haag geleverd is maar dan gaat het vooral over de totstandkoming en de bereidheid van partijen om water bij de wijn te doen. Dat is iets anders dan vreugde over het akkoord zelf. Het akkoord redde Rutte en wie gered moet worden heeft weinig keuze zo lijkt het.

VVD-Kamerlid Jeanine Hennis antwoordde op de vraag of ze blij is:

Nee, wel opgelucht. Akkoord voor begroting 2013 was en is cruciaal.

Buitenland-woordvoerder Han ten Broeke twittert:

Ja, er ligt een regenboogakkoord. Dus claimen verschillende partijen zeer verschillende punten. Wat hen bond was het directe belang van Nld!

Verder geen spoor van enthousiasme. Ook niet bij de aanhang. VVD-stemmer en filmmaker Eddy Terstall zegt zelfs dat hij niet meer weet waar hij op moet stemmen. Enige vreugde is er wel bij Kamerlid Hella Nepperus:

Blij dat dat D66, GroenLinks, Christen Unie, CDA en VVD verantwoordelijkheid nemen om financieel orde op zaken te stellen. Het is noodzaak.

Veel VVD’ers hebben het in hun reacties op het akkoord alleen maar over de positie van de PvdA. Kamerlid Tamara Venrooij:

Ik vind verantwoordelijkheid nemen eerlijker dan van de zijlijn toekijken #metlegehanden #pvda

En zo twittert Ton Elias:

Vraag me serieus af of alle PvdA-fractieleden het wel met Samsoms afwijzing eens zijn.

Over het akkoord zelf zegt hij niets. Dus ook niet of hij het er zelf wel mee eens is. Dat is niet voor niets. De overdadige aandacht voor de PvdA – vaak met leedvermaak – in het VVD-twitterverkeer moet verbloemen dat VVD’ers zelf niet zo heel gelukkig zijn met wat er bereikt is door hun eigen partij. Of misschien beter gezegd: met wat er niet bereikt is.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (93)