Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'ers verdeeld over zorg

  •  
29-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
vvd_300_05.jpg
Onder VVD-kiezers meer tegenstanders dan voorstanders ... 'Rubberen' Rutte ontweek daarom mogelijk stellingname in debat
De zorg is voor de VVD een groeiend probleem. De maatregelen die de partij voorstelt krijgen maar weinig steun onder de kiezers van de partij. Dat constateert Trouw. De onvrede zou mogelijk de reden zijn dat lijsttrekker Mark Rutte zondag tijdens het premiersdebat de waarheid geweld aan deed.
Trouw ontdekte de verdeeldheid via Kieskompas, een van de vele online stemwijzers. Uit de antwoorden die VVD-kiezers geven blijkt dat ze verhoging van het eigen risico en het meebetalen aan iedere behandeling niet zien zitten. 
Verhoging van de eigen betalingen is, zo blijkt uit gegevens van de Kieskompas, onder het hele electoraat een precair onderwerp. 56 procent is tegen een verhoging. Een kleine minderheid, 28 procent, is er ronduit voor. Bij mensen die stellen VVD te willen gaan stemmen is het eigenlijk niet anders. 43,8 procent is tegen of zelfs uitgesproken tegen verhogingen, terwijl 40 procent er wel voor voelt.
Rutte verklaarde in het premiersdebat dat hij het eigen risico niet wil verhogen. Dat is in strijd met wat zijn partij in het verkiezingsprogramma schrijft.
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.