Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: Europees Hof moet de kop ingedrukt worden

  •  
07-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Rechters is Straatsburg zouden wetten, die in EU-landen democratisch tot stand gekomen zijn, bedreigen
VVD’ers Stef Blok en Klaas Dijkhoff willen dat het kabinet opzoek gaat naar landen binnen Europa die, net als de VVD, het Europees Hof aan banden willen leggen. Volgens de VVD bedreigt het Europees Hof de democratie in EU-landen, doordat het zich te veel bemoeit met wetten die in EU-landen door een meerderheid, en dus democratisch, tot stand zijn gekomen.
In een opiniestuk in de Volkskrant schrijven de twee dat ze willen dat de ruimte waarbinnen de staten vrij zijn om hun beleid naar eigen inzicht vorm te geven, aanzienlijk wordt verruimd.
De Volkskrant schrijft:
Tot hun ongenoegen zien zij hoe het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) zich over een steeds breder terrein uitspreidt en ondertussen ook migratie en sociale zekerheid tot haar gebied rekent. […] ‘Door zich steeds meer te mengen in democratisch gelegitimeerde politieke besluiten van de lidstaten, dreigt het Hof zijn geloofwaardigheid en draagvlak te verliezen’, stellen Blok en Dijkhoff.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.