26

VVD-fractie keert zich tegen kabinetsplan hogere btw op kunst

Liberalen samen met oppositie partijen tegen het kabinetsbeleid voor culturele sector. Staatssecretaris Weekers (VVD, Financiën) bereid naar alternatieven te kijken

De Tweede Kamerfractie van de VVD is tegen het kabinetsplan om de btw op theater, concerten en musicals te verhogen van 6 naar 19 procent. Dat meldt NRC Handelsblad dinsdag. Kamerlid Neppérus dringt aan op alternatieve belastingverhogingen. Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) is bereid om de plannen te wijzigen als blijkt dat dit voor de regeringsfracties niet “verschrikkelijk gevoelig” ligt en er een goed alternatief is.

Het kabinet-Rutte snijdt hard in de subsidies in de kunstsector, zo schrijft NRC. Tegelijkertijd moet de sector meer verantwoordelijkheid nemen om zelf voor inkomsten te zorgen.

De oppositiepartijen hebben bij een debat over het Belastingplan 2011 amendementen ingediend om de podiumkunsten in het lage btw-tarief te houden. VVD’er Neppérus wil liever een verhoging van de assurantiebelasting, een heffing op verzekeringspolissen.

Volgende week zal de Tweede Kamer het Belastingplan behandelen en er naar verwachting op donderdag over stemmen.

Lees meer bij NRC: Fractie VVD tegen hogere btw op kunst

Geef een reactie

Laatste reacties (26)