40

VVD: Godzijdank hebben we de SGP

Liberale achterban heeft nauwelijks bezwaar tegen de tegemoetkomingen die aan de confessionele worden gedaan in ruil voor de macht

Stilstand op de medisch-ethische thema’s, geen verbod op weigerambtenaren. De VVD-achterban heeft het allemaal over voor de steun van de SGP in de Eerste Kamer. Dat bleek zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering in Zaandam. Een kritisch geluid was amper te horen, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad blij.

Premier Rutte, partijvoorzitter Korthals en VVD-fractievoorzitter Blok hielden tijdens de vergadering vol dat hun partij weliswaar compromissen had gesloten met het CDA en de SGP, maar dat ze niets heeft afgedaan aan haar standpunten.

De enige kritische noot kwam van de voorzitter van de VVD-jongeren, Martijn Jonk: “Regeren doet soms pijn. We hebben principes moeten inleveren en pijnlijke concessies gedaan. De vraag is: waar trekken we de grens?” Jonk vindt dat de liberalen in Den Haag er wel heel veel voor over hebben om de coalitie in stand te houden en het pakket bezuinigingen door te voeren.

Lees meer bij RefDag: Nauwelijks verzet tegen SGP bij VVD

Geef een reactie

Laatste reacties (40)