307

VVD in monsterverbond met SGP

Liberalen aanvaarden moratorium op medisch-ethische vooruitgang in ruil voor gedoogsteun van christen-fundamentalisten

In ruil voor gedoogsteun van de Christen-fundamentalistische SGP is de VVD bereid een moratorium te leggen op medisch-etische vooruitgang. Dat hebben bronnen binnen de VVD donderdag bevestigd aan het NRC handelsblad.

NRC schrijft dat de ruil onder mee het burgerinitiatief “Uit vrije wil” bevat, dat euthanasie ook wettelijk mogelijk maakt als van ondraaglijk lijden geen sprake is. De VVD zal dit voorstel niet steunen, ook al is het mede door oud-partijleider Bolkestein gelanceerd. Sinds de verkiezingen is er een Kamermeerderheid voor de verdere liberalisering in medisch-ethische kwesties. Zonder VVD-steun valt die weg.

De SGP bevestigt  noch ontkent de overeenkomst, maar de partij verklaarde begin augustus al “beschikbaar” te zijn voor gedoogsteun aan een minderheidskabinet van VVD en CDA dat de PVV gedoogt.

Tegen de verderfelijke politieke ideologie van de SGP is de website SGPnee.nl opgericht.

Update 18:55 SGP-fractieleider Kees van der Staaij ontkent op Twitter dat er sprake is van een schriftelijk of mondeling gedoogakkoord. In reactie op een tweet van GL-Kamerlid Ineke van Gent of dat echt waar is, twittert hij:

Ineke! We zitten allebei al 4490 dagen in de Kamer. Heb ik je ooit bedrogen?

Ondertussen meldt RTL Nieuws dat vanuit de VVD-fractie wordt bevestigd dat er wel degelijk overleg is geweest met de SGP over gedoogsteun voor de PVC-coalitie. Parool meldt dat ook de SGP dat erkent.

Geef een reactie

Laatste reacties (307)