40

VVD-jongeren pleiten voor legalisatie xtc

Jongerenafdeling pleit voor legalisering harddrugs … 'XTC is vrij onschuldig'

De jongerenafdeling van de VVD in Amsterdam wil dat xtc voortaan ook in coffeeshops en in smartshops verkrijgbaar wordt. Volgens de JOVD is xtc vrij onschuldig en kan Amsterdam door het gebruik te reguleren zorgen voor een veiliger gebruik. De VVD is volgens de jongeren te ver doorgeschoten in het bestrijden van harddrugs, in tegenstelling tot GroenLinks, die al langer pleit voor de legalisering van harddrugs.

Vorige week pleitte de Amsterdamse GroenLinks-fractie nog voor de verkoop van de partydrug in winkels. Chris-Jan Kamminga, voorzitter van de JOVD in Amsterdam, zegt nu:

Bij harddrugs denken we automatisch aan dealers, verslaafden en veelplegers. Maar die vlieger gaat allang niet meer op: xtc is een vrij onschuldige drug die vooral op feestjes en festivals wordt gebruikt. De overlast die xtc veroorzaakt is miniem.

Kamminga hekelt het beleid van de VVD dan ook:

Reguleren werkt beter dan repressief handhaven. Het is treurig om te zien dat GroenLinks-raadslid Marco de Goede dat inzicht wel toont, terwijl onze liberale moederpartij verlangt naar drugsdrooglegging.

ND: VVD-jongeren willen xtc in winkels

cc-foto: EpsosDe

Geef een reactie

Laatste reacties (40)