Laatste update 23:02
97

VVD-Kamerlid blijkt rasechte PVV’er

De PVV en de VVD schuren tegen elkaar aan. Geert Wilders is niet voor niets een zetelrover van de VVD, die vervolgens op het pluche van de Tweede Kamer is blijven plakken. VVD-Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes laat in een gesprek met BNR-verslaggever Jaap Jansen zien hoezeer ook binnen de VVD PVV-sentimenten heersen.

Zo wil Berckmoes, compleet in lijn met Wilders en Donald Trump, de grenzen sluiten voor jongemannen uit het Midden-Oosten.

Het mengt voor geen meter. Ik zie daar een bedreiging. Dat door de enorme bevolkingsgroei daar de angry young men uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaartoe komen, dat moet gewoon stoppen”, aldus Berckmoes. “Hier in West-Europa dreigt een soort Eurabia te ontstaan.

De VVD-politica meent dat jongemannen uit het Midden-Oosten gefrustreerd naar Europa komen. De term ‘Eurabia’ die ze hierbij hanteert is gejat van de Egyptisch-joodse bannelinge Giselle Littman (publiceert onder de naam Bat Ye’or) en wordt ook graag door Wilders himself gebruikt. Littman is ervan overtuigd dat de Europese elites tegen hun eigen volk samenspannen om Europa aan moslims te overhandigen.

Je ziet een vermenging van culturen die niet mengen. Het is eeuwenoud dat we mekaar de hersens inslaan vanwege het geloof. Dat is gewoon een no-brainer voor mij. Trump zou zeggen: it’s a fact. Met name het islamitisch geloof is een gewelddadig geloof. Mohammed was ook een krijgsheer. Ik aard ook niet in Saoedi-Arabië. Daar moet je mij niet neerzetten, dan ben ik acuut depressief.

BNR:

Het VVD-kamerlid is zich bewust van de gevolgen die haar uitspraken kunnen hebben: ‘Ik krijg hier geheid gedonder mee, maar I don’t care’, zei ze na het gesprek. Berckmoes staat niet meer op de VVD-lijst bij de komende verkiezingen.

Update 23:00

Andere VVD’ers beginnen al afstand te nemen van Berckmoes

Geef een reactie

Laatste reacties (97)