64

VVD-Kamerlid declareerde duizenden euro’s teveel

Mark Verheijen liet Limburgse belastingbetaler onterecht voor o.a. privé-uitgaven opdraaien 

VVD-Kamerlid Verheijen geeft toe in 2011 en 2012 voor duizenden euro’s ten onrechte privé-uitgaven, campagnekosten en kosten voor het landelijke VVD-bestuur te hebben gedeclareerd bij de provincie Limburg. Hij werkte daar destijds als gedeputeerde van Provinciale Staten.

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Verheijen geeft toe dat hij zich voor een bijbaan vijf keer in de provinciale dienstauto naar de Randstad heeft laten rijden, terwijl hij al reiskostenvergoeding ontving. “Dat was gewoon stom”, aldus Verheijen. Hij verklaart:

Ik ben oprecht van mening dat ik het zo goed als mogelijk heb geprobeerd te scheiden. Maar ik ben een politicus, geen heilige. Ik ben niet feilloos.

Van Rey
Daarnaast is hij betrokken in de corruptiezaak rond voormalig partijgenoot Jos van Rey. NRC schrijft:

Verheijen erkent ook dat hij in 2012 steken heeft laten vallen bij zijn deelname aan een 2.631 euro kostend diner in Amsterdam samen met toenmalig partijgenoot Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat was toen zij al in opspraak waren vanwege belangenverstrengeling in Roermond. Inmiddels staat het duo terecht voor corruptie. Verheijen is in de zaak tegen Van Pol en Van Rey als getuige gehoord.

Van Pol bleek in 2011 in totaal 10.750 euro te hebben gestort in de campagnekas van de VVD-afdeling van Mark Verheijen.

Cc-foto: Elger van der Wel

Geef een reactie

Laatste reacties (64)