26

VVD: lastenverlichting tot 2017 niet aan de orde

Zijlstra in Pauw en Witteman: overheidstekort nog te hoog, lastenverlichting op zijn vroegst aan het einde van de kabinetsperiode

Halbe Zijlstra ziet voorlopig geen enkele ruimte voor lastenverlichting in Nederland. De VVD-fractieleider denkt dat er op zijn vroegst tegen het einde van deze kabinetsperiode ruimte is voor lastenverlichting. Volgens Zijlstra is het overheidstekort nu nog te hoog, dat zei hij woensdagavond in het VARA-programma Pauw en Witteman.


Uit ramingen van het CPB is gebleken dat de economie aantrekt en het begrotingstekort dit jaar onder de 3 procent uitkomt. Reden voor de oppositie om te bekijken waar en of er lastenverlichting mogelijk is. De PvdA en de VVD vinden het echter nog te vroeg.

Zijlstra herhaalde gisteravond het VVD-standpunt dat eerst de overheidsfinanciën op orde moeten worden gebracht. Volgens het CPB komt het tekort dit jaar op 2,9 procent uit en volgend jaar op 2,1 procent. Zijlstra vindt dat nog altijd te hoog. Op de vraag bij welk tekort hij wel de lasten wil verlichten had de VVD-fractieleider geen antwoord.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (26)